Welkom!Markt met passieWie zijn wijLesinfo/-roosterZwangerschapsyogaMantra's zingenCONTACTDoor ons aanbevolen
Soorten yoga
Lestijden van Wil
Lesdata van Wil
Lestijden van Monique
Lesdata van Monique
Lesdata van Jon
Contributie
Ruimte verhuur
Soorten yoga
Hatha-Yoga:
 
Deze vorm van yoga wordt door Wil, Jon en Monique gegeven. Dit is de basis voor alle soorten van yoga.

Hatha-yoga is het evenwicht zoeken tussen lichaam en geest. Dit doe je door middel van ademhaling, ãsanas (yoga-houdingen) en meditatie.

Intensieve-yoga:

Dit is de intensievere vorm van yoga, waarbij vooral ook series aan bod komen en het tempo van de bewegingen hoger ligt dan de Hatha-yoga.

Deze lessen worden gegeven door Wil op maandag en vrijdag 19.00-20.00 uur.

Mindful yoga

Dit is een milde vorm van Hatha Yoga waarbij verfijnde bewegingsoefeningen ervoor zorgen dat opmerkzaamheid (mindfulness) beoefend wordt.

De nadruk in deze vorm van yoga ligt niet op het doen van de oefeningen zelf, maar op hóe je die oefeningen doet en ervaart. Naast de asanas (yogahoudingen) en ademoefeningen wordt er ruim aandacht geschonken aan meditatie.

Wanneer we stiller en met meer aandacht gaan bewegen, komt er een proces van innerlijk vertragen op gang. Er ontvouwt zich een heel spectrum aan waarnemingen zowel fysiek als mentaal. Met open en vriendelijke aandacht naar jezelf kijken en leren omgaan met de indrukken van alledag is de kwaliteit die Mindful Yoga biedt.

Deze les wordt gegeven door Jon Hovens op dinsdag 20.15-21.15 uur.

Zwangerschapsyoga:

Voor de zwangere dames is dit een aangepaste vorm van yoga, waarbij ademhaling, ontspanning en toch ook zeker bewegen centraal staan. Bewust zijn van de veranderingen in je lichaam en fit blijven!

Monique verzorgt de zwangerschapsyoga.

Yoga light

Deze vorm van hatha-yoga is vooral bedoeld voor mensen met beperkingen en chronische pijn. Lichte oefeningen, ontspanning, herstellende oefeningen en ook handvaten krijgen hoe er mee om te gaan vanuit de yogaleer.

Deze les start in augustus 2017 voor het eerst.

Deze les wordt gegeven door Monique op dinsdag 19.00-20.00 uur.Welkom!Markt met passieWie zijn wijLesinfo/-roosterZwangerschapsyogaMantra's zingenCONTACTDoor ons aanbevolen