Geschiedenis van het Yogacentrum

Yogacentrum L'Espoir, 1996 tot heden...

Yogacentrum L'Espoir is op deze locatie van start gegaan in januari 1996. Daarvoor werd er door Wilma L'Espoir les gegeven in het C.C. Het Gasthoês (Horst), de voormalig "huishoudschool" de Reindonck (Horst), Het Vlashoês in Melderslo, in Sevenum en Venray.

Aangezien Wilma al een hele tijd op zoek was naar een eigen geschikte ruimte om yoga te geven, kwam na lang zoeken deze voormalige champignon-"kelder" in aanmerking. Er is hard gewerkt door Leo, de echtgenoot van Wilma, en veel familie, vrienden en bekenden om het om te toveren tot Yogacentrum.

De kleinere yogaruimte werd als eerste gerealiseerd. Daar wordt vanaf januari 1996 lesgegeven door Wilma.
In februari 1999 werd er, na een fikse verbouwing, gestart met yogarobics door Monique.

In september 2001 startte Wilma met de eerste groep Poweryoga en doordat dit zo succesvol werd ontvangen, kwam er in 2003 een tweede groep. Helaas bieden we de Poweryoga niet meer aan.

De zwangerschapsyoga werd geboren in 2004.

Al met al draaien er momenteel (2022) 21 groepen yoga bij ons. We bieden momenteel Hatha, Yin, After en zwangerschapsyoga aan.

Vanaf 20 januari 2016 is het Yogacentrum overgenomen door mij, Monique.

Als persoonlijke noot, mag wel gezegd worden dat de droom van mijn moeder om een eigen ruimte te creëren, heel goed uitgekomen is en dat ze er een gezellig, open, gastvrij centrum van gemaakt heeft waar iedereen zichzelf mag zijn. Ik hoop diezelfde sfeer van veiligheid en rust te blijven uitstralen.