U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Geschiedenis van het Yogacentrum
Yogacentrum L'Espoir, 1996 tot heden...

Yogacentrum L'Espoir is op deze locatie van start gegaan in januari 1996. Daarvoor werd er door Wilma Litjens - L'Espoir les gegeven in het C.C. Het Gasthoês (Horst), de voormalig "huishoudschool" de Reindonck (Horst), Het Vlashoês in Melderslo, in Sevenum en Venray.

Aangezien Wilma al een hele tijd op zoek was naar een eigen geschikte ruimte om yoga te geven, kwam na lang zoeken deze voormalige champignon-"kelder" in aanmerking. Er is hard gewerkt door Leo, de echtgenoot van Wilma, en veel familie, vrienden en bekenden om het om te toveren tot Yogacentrum.

De kleinere yogaruimte werd als eerste gerealiseerd. Daar wordt vanaf januari 1996 lesgegeven door Wilma.
In februari 1999 werd er, na een fikse verbouwing, gestart met yogarobics door Monique.

In september 2001 startte Wilma met de eerste groep Poweryoga en doordat dit zo succesvol werd ontvangen, kwam er in 2003 een tweede groep.

De zwangerschapsyoga werd geboren in 2004.

Al met al draaien er momenteel 25 groepen yoga bij ons.

Vanaf 20 januari 2016 is het Yogacentrum overgenomen door Monique. 

Als persoonlijke noot, mag wel gezegd worden dat de droom van mijn moeder om een eigen ruimte te creeeren, heel goed uitgekomen is en dat ze er een gezellig,
open, gastvrij centrum van gemaakt heeft waar iedereen zichzelf mag zijn. Momenteel wordt er een andere yogaruimte bij haar thuis gecreeërd, waar ze over enkele jaren op kleinere schaal les zal gaan geven en hoop ik, Monique, dezelfde sfeer te behouden voor ons Yogacentrum.