U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
 
 

Monique stelt zich voor:

Ik ben Monique Litjens, dochter van Wilma L'Espoir. Ik woon samen met Stephan, heb 2 zonen uit een eerder huwelijk (Daan 1998 en Loek 2000). Na mijn mavo-tijd heb ik de MEAO secretarieel gedaan en heb o.a. bij de Edah in Venray gewerkt.

In 1997 ben ik gevraagd door mijn moeder (Wilma) of ik bij haar in het Yogacentrum wat wilde gaan doen
met conditietraining, vooral uithoudingsvermogen. We hebben samen de fitness-opleiding van Fitvak! en de aerobics-opleiding van AFN gevolgd. De aerobics, maar dan in een andere vorm gegoten, dat was wat we wilden. Yogarobics was geboren.
Na anderhalf jaar is dat uitgebreid met step-aerobics.
Inmiddels is in 2011 de yogarobics gestopt.

Van 2001-2014 heb ik les gegeven bij de Reumavereniging in Venray. Dat was voor mij de vuurdoop wat betreft yoga, omdat ik daar nog niet zo veel ervaring in had. Daar heb ik veel geleerd en mijn draai gevonden.

Doordat zwangerschapsyoga mijn interesse bleef houden, heb ik in overleg besloten eerst de extra module voor zwangerschapsyoga (6 maanden) te volgen, voordat ik begon aan de 3-jaar durende Algemene yoga opleiding. Die heb ik in 2009 afgerond. In 2013 ben ik gestart bij de erkende opleiding voor yogadocent van Yoga en Vedanta in Doorn. Hierdoor wil ik erkenning krijgen van de Vereniging voor Yogadocenten Nederland.

Momenteel ( 2016) geef ik Hatha yoga, zwangerschapsyoga en verzorg ik het Mantra's zingen.


Dit zijn de (afgeronde) opleidingen die ik gevolgd heb:

  • 1997: Fitness-trainer A bij Fitvak! in Geleen
  • 1999: Aerobicsinstructor A bij AFN in Weert
  • 2006: Module Zwangerschapsyoga bij YOL Sittard
  • 2007-2009: Algemene yoga-opleiding YOL Sittard
  • 2013-2017: Erkende yogadocentenopleiding Yoga & Vedanta in Doorn